Instragram LinkedIn

Virum Gymnasium

Bygherre:
Beliggenhed:
Omfang:
Anlægssum:
Samarbejdspartner:
BYGST
Fuglsangvej 66, Virum
2.300 m²
45 mio. kr.
Alectia AS

Bygherre:
BYGST

Beliggenhed:
Fuglsangvej 66, Virum

Omfang:
2.300 m²

Anlægssum:
45 mio. kr.

Samarbejdspartner:
Alectia AS

Share on LinkedIn

Projektet omfatter en udvidelse af Virum Gymnasium med en nybygning indeholdende 8 undervisningslokaler, en idrætshal og fællesarealer. Projektet inkl. programmering er udviklet i tæt samarbejde med bygherre og brugere for at sikre et godt læringsmiljø i smukke og inspirerende omgivelser.

Udvidelsen er udformet som et kompakt fritliggende volumen i forlængelse af de eksisterende skolebygninger. Bygningen er organiseret omkring en glaskile med idrætshallen og undervisningslokalerne placeret på hver sin side. Glaskilen er husets ”hjerte”. Den sikrer dagslys i den kompakte bygnings midte og er bindeleddet til den eksisterende bygningsmasse. Glaskilen er yderligere indrettet med studiepladser, som inviterer til socialt ophold for eleverne. Fra kilens udkragende ende er der udsyn over de grønne idrætsarealer mod nord. Det kompakte volumen sikrer, at bygningens samlede varmetab reduceres til et minimum.

Udvidelsens lyse bygningsvolumen og facadeudtryk, præget af glatstøbt hvide beton og glas, understøtter bygningens betydning som gymnasiets ansigt mod idrætsarealerne.

Rørbæk og Møller Arkitekter har leveret alle arkitektydelser i delt rådgivning.

Foto: Adam Mørk

Privatlivspolitik