Instragram LinkedIn

Nyt fakultetsbibliotek, Københavns Universitet

Bygherre:
Beliggenhed:
Årstal:
Omfang:
Anlægssum:
Samarbejdspartner:
Københavns Universitet
Gothersgade 140, KBH
2009
2.200 m2
26 mio. kr.
EKJ Rådgivende Ingeniører AS

Bygherre:
Københavns Universitet

Beliggenhed:
Gothersgade 140, KBH

Årstal:
2009

Omfang:
2.200 m2

Anlægssum:
26 mio. kr.

Samarbejdspartner:
EKJ Rådgivende Ingeniører AS

Share on LinkedIn

Den fredede bygning hvor Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek i dag har til huse, er tegnet af arkitekt Johan Daniel Herholdt og opført som botanisk laboratorium mellem 1888-90. Transformationen fra laboratorium til bibliotek er foregået i tæt dialog med Københavns Universitet, så indretningen er tilpasset brugernes og de studerendes behov.

Ved at anvende den eksisterende bygnings iboende rumlige kvaliteter er der skabt et moderne bibliotek, der udgør en harmonisk ramme for studerende og medarbejdere. Med bogsamlinger, administration og info-område samt et varieret og tidssvarende studiemiljø giver bibliotekets nye faciliteter mulighed for at fordybe sig, mødes til gruppearbejde eller tage et break i eksempelvis bibliotekets smukke forhave. De højloftede rum skaber lys og åbenhed og giver en imødekommende rummelighed med plads til forskellige funktioner under samme tag.

Rørbæk og Møller har været totalrådgiver på opgaven og leveret alle arkitektydelser inkl. projekteringsledelsen og byggeledelsen. Byggeriet er gennemført i fagentreprise. Tidligere har Rørbæk og Møller forestået en række vedligeholdsarbejder bl.a. vindues og facaderenovering.

Foto: Adam Mørk

Privatlivspolitik