Instragram LinkedIn

Nordstjernen – Ny Kirke i Sydhavnen

Bygherre:
Beliggenhed:
Omfang:
Anlægssum:
Sydhavn Sogns Menighedsråd
København
2.900 m2
95 mio. kr.

Bygherre:
Sydhavn Sogns Menighedsråd

Beliggenhed:
København

Omfang:
2.900 m2

Anlægssum:
95 mio. kr.

Share on LinkedIn

Præmieret forslag i åben international arkitektkonkurrence blandt 114 deltagere.

Den nye kirke i Sydhavnen danner med sin stjernelignende form et elegant pejlemærke for området og markerer sig tydeligt som sognets kirke. Bygningens stjernespidser skaber rammen om æstetiske, fleksible rum, som fungerer til såvel formelle kirkelige handlinger og ceremonier samt fordybelse, læring og mere uformelle kulturelle og sociale arrangementer.

Bygningens stueetage åbner sig mod byen og vandet og bidrager til at skabe et levende bymiljø, hvor kirkens udadvendte kulturfunktioner samt omgivende pladsdannelse inviterer til ophold og aktivitet. Hele etagen fungerer som et kollektivt rum med flydende overgange mellem ophold, kulturrum, formidling og sociale aktiviteter. Samlet giver stueetagen plads til et meget fleksibelt og varieret brug, der gør hele bygningen til en integreret del af områdets aktiviteter og urbane miljø.

I bygningens midte løber en bred trappe der naturligt leder op til kirkerummet på første sal. Kirkerummet er enkelt udsmykket og er en imødekommende sanselig oplevelse af lys, rummelighed og nærvær som ramme om højtider, ceremonier og de store øjeblikke i livet.  Rummets indvendige beklædning i træ udstråler en varm glød, som akkompagneres blidt af gradueret lys fra de trekantede vinduer, der opløser kirkerummet op mod himmelhvælvet. Det er et rum, der lægger op til både fordybelse og fest, poesien og det guddommelige.

Den nye kirke er udformet med stor fokus på social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed og en foreløbig screening viser, at byggeriet kan opnå DGNB-platin i henhold til DGNB’s certificeringsordning.

Privatlivspolitik