Instragram LinkedIn

Nordstjernen – Ny Kirke i Sydhavnen

Bygherre:
Beliggenhed:
Omfang:
Anlægssum:
Sydhavn Sogns Menighedsråd
København
2.900 m2
95 mio. kr.

Bygherre:
Sydhavn Sogns Menighedsråd

Beliggenhed:
København

Omfang:
2.900 m2

Anlægssum:
95 mio. kr.

Share on LinkedIn

Præmieret forslag i åben international arkitektkonkurrence blandt 114 deltagere.

Den nye kirke i Sydhavnen, Nordstjernen, er med sin stjerneform et elegant pejlemærke for området og markerer sig tydeligt som sognets kirke. Bygningens stjernespidser skaber rammen om æstetiske, fleksible rum, som fungerer til både formelle kirkelige handlinger og til fordybelse og mere uformelle kulturelle og sociale arrangementer.

Bygningens stueetage åbner sig mod byen og vandet og bidrager til at skabe en levende by, hvor kirkens udadvendte kulturfunktioner og kirkepladsen inviterer til ophold og aktivitet.

Hele etagen fungerer som et kollektivt rum med flydende overgange mellem ophold, kulturrum og sociale aktiviteter: Et meget fleksibelt areal, der gør hele bygningen til en integreret del af byens aktiviteter.

I bygningens midte løber en bred trappe, der naturligt leder op til kirkerummet på første sal. Kirkerummet er enkelt udsmykket, og er en imødekommende sanselig oplevelse af lys, rummelighed og nærvær som ramme om de store øjeblikke i livet.

Den indvendige beklædning i træ giver en varm glød, som akkompagneres blidt af gradueret lys fra de trekantede vinduer, der opløser kirkerummet op mod himmelhvælvet, og på poetisk vis inviterer til både fordybelse og fest.

Privatlivspolitik