Instragram LinkedIn

Nationalt Drivtømmermuseum og Vådområdeforskningscenter

Bygherre:
Beliggenhed:
Omfang:
Museene i Akershus
Norge, Fetsund lenser
6000 m2

Bygherre:
Museene i Akershus

Beliggenhed:
Norge, Fetsund lenser

Omfang:
6000 m2

Share on LinkedIn

Delt 2. præmie i åben international arkitektkonkurrence blandt 136 deltagere.

Forslaget til det Nationale Drivtømmermuseum og Vådområdeforskningscenter indskriver sig naturligt i det unikke natur- og kulturlandskab langs elven Glomma i det sydlige Norge, med innovative og fleksible udstillings-, undervisnings- og forskningsfaciliteter.

Bygningen ligger elegant i overgangen mellem land og vand. Her er alle funktioner samlet under en stor skrående tagflade. Tagfladen åbner sig med et fantastisk udsyn over elven og naturen som museet formidler viden om.

Det eksisterende stiforløb langs elven udgør museets ankomstvej, og trækkes med ind igennem bygningen som en ny ’videnssti’. Her får man historien om drivtømmerindustrien og det omgivende vådområde, inden man går videre ud i områdets fantastiske natur.

Allerede ved ankomsten til museet bliver den besøgende introduceret til museets udstilling gennem arkitekturen. Dette gennem facadens ophængte drivtømrestokke der fungerer som udvendig solafskærmning, og danner en fin reference til museets udstillingsemne.

Indvendigt rummer bygningen et stort og fleksibelt udstillingsrum med højt til loftet. Det er tegnet til skiftende udstillinger med forskellige krav til indretning og lysforhold. Arealerne danner en optimal ramme for at udvikle eksperimenterende udstillinger med visionære installationer, opstillinger og en helt ny måde at formidle på.

Det nye museum er tegnet som et træbyggeri, der er lever op til DGNB-platin i henhold til DGNB’s certificeringsordning.

Privatlivspolitik