Instragram LinkedIn

N. Zahles Gymnasium

Bygherre:
Beliggenhed:
Omfang:
Anlægssum:
Samarbejdspartner:
N. Zahles Skoler
Nørre Voldgade 5-7
1.000 m²
30 mio. kr.
Morten Sørensen Rådgivende Ingeniører

Bygherre:
N. Zahles Skoler

Beliggenhed:
Nørre Voldgade 5-7

Omfang:
1.000 m²

Anlægssum:
30 mio. kr.

Samarbejdspartner:
Morten Sørensen Rådgivende Ingeniører

Share on LinkedIn

1. præmie i arkitektkonkurrence.

Med en ny tilbygning på taget af N. Zahles Gymnasieskoles bevaringsværdige hovedbygning mod Nørreport Station, er gymnasiet blevet fremtidssikret med tidssvarende undervisningsfaciliteter. Tilbygningen rummer undervisningslokaler, studiecenter, kantine, køkken og en fælles tagterrasse, hvorfra der er frit udsyn over Københavns tage.

Facaderne er store glaspartier med en udvendig filigranstruktur af aluminiumsprofiler, som er inspireret af omgivelserne med de store træer i omkringliggende parker og langs Nørre Voldgade. Gennem filigranstrukturen filtreres dagslyset som skygger fra nøgne trætoppe.

Tilbygningen og skolens oprindelige og bevaringsværdige hovedbygning indskriver sig sammen højdemæssigt som en naturlig forlængelse af husrækken mellem Ørstedsparken og Botanisk Have. Den lette tilbygning i stål og glas medvirker til at understrege hovedbygningens masse og karakteristika.

Alt nybygget er udført i et konsekvent moderne formsprog, både udvendigt og indvendigt. Samtidig er den oprindelige bygnings arkitektoniske kvaliteter er tilbageført gennem nænsom renovering. Interiørets nye overflader og møblering er udført i hvidt, mens en stærk grøn farve og en meget karakteristisk gulvflade binder nyt og gammelt sammen og giver gymnasiet en unik karakter.

Byggeriet er et eksempel på en kompliceret om- og tilbygningsopgave hvor tilstødende eksisterende skolebygninger er i brug under byggearbejdernes udførelse. Rørbæk og Møller Arkitekter har været totalrådgiver på opgaven og leveret alle arkitektydelser inkl. projekteringsledelsen og byggeledelsen.

Rørbæk og Møller Arkitekter modtog i anerkendelse for “Intelligent og innovativ anvendelse af aluminium”, ALU-arkitekturprisen for til- og ombygningen af N. Zahles Skoles bevaringsværdige hovedbygning.

Privatlivspolitik