Instragram LinkedIn

N. Zahles Gymnasium

Bygherre:
Beliggenhed:
Årstal:
Omfang:
Anlægssum:
Samarbejdspartner:
N. Zahles Skoler
Nørre Voldgade 5-7
2009 – 2013
1.000 m²
30 mio. kr.
Morten Sørensen Rådgivende Ingeniører

Bygherre:
N. Zahles Skoler

Beliggenhed:
Nørre Voldgade 5-7

Årstal:
2009 – 2013

Omfang:
1.000 m²

Anlægssum:
30 mio. kr.

Samarbejdspartner:
Morten Sørensen Rådgivende Ingeniører

Share on LinkedIn

1. præmie i arkitektkonkurrence

Med en ny tilbygning på taget af N. Zahles Gymnasieskoles bevaringsværdige hovedbygning mod Nørreport Station fremtidssikres gymnasiet med tidssvarende undervisningsfaciliteter. Tilbygningen indeholder undervisningslokaler og tilstødende studiecenter, ny kantine, nyt køkken samt en fælles tagterrasse, hvorfra der er frit udsyn over Københavns tage.

Tilbygningens facader er store glaspartier med en udvendig filigranstruktur af aluminiumsprofiler, som er inspireret af omgivelserne med de store træer i omkringliggende parker og langs Nørre Voldgade. Gennem filigranstrukturen filtreres dagslyset som skygger fra nøgne trætoppe på indvendige overflader.

Tilbygningen og skolens bevaringsværdige hovedbygning indskriver sig sammen højdemæssigt som en naturlig forlængelse af husrækken mellem Ørstedsparken og Botanisk Have. Den lette tilbygning i stål og glas medvirker til at understrege hovedbygningens masse og karakteristika.

Projektet er udført i et konsekvent fremadskuende formsprog, både udvendigt og indvendigt, og den eksisterende bygnings arkitektoniske kvaliteter er tilbageført gennem nænsom renovering. Interiørets nye overflader og møblering er udført i hvidt, mens en frisk grøn og meget karakteristisk gulvflade medvirker til at binde nyt og gammelt sammen og tilføre gymnasiet en unik identitet.

Rørbæk og Møller Arkitekter modtog i anerkendelse for “Intelligent og innovativ anvendelse af aluminium, der fremmer bæredygtigt byggeri”, ALU-arkitekturprisen for ombygningen af N. Zahles Skolers bevaringsværdige hovedbygning.

Byggeriet er et eksempel på en kompliceret om- og tilbygningsopgave hvor tilstødende eksisterende skolebygninger er i brug under byggearbejdernes udførelse.

Rørbæk og Møller Arkitekter har været totalrådgiver på opgaven og leveret alle arkitektydelser inkl. projekteringsledelsen og byggeledelsen.

Foto: Adam Mørk