Instragram LinkedIn

Life Science & Bioengineering

Bygherre:
Beliggenhed:
Omfang:
Anlægssum:
Samarbejdspartner:
DTU
Lyngby Campus
38.800 m²
1,2 mia. kr.
COWI
Wessberg
Christensen & Co Arkitekter
Schul Landskabsarkitekter

Bygherre:
DTU

Beliggenhed:
Lyngby Campus

Omfang:
38.800 m²

Anlægssum:
1,2 mia. kr.

Samarbejdspartner:
COWI
Wessberg
Christensen & Co Arkitekter
Schul Landskabsarkitekter

Share on LinkedIn

1. præmie i arkitektkonkurrence.

Life Science & Bioengineering på Lyngby Campus er Danmark Tekniske Universitets største byggeprojekt på 38.800 m2 til 1,2 mia. kr.

Projektet rummer DTU’s life science- og bioengineering-aktiviteter og danner rammen om et unikt fagligt miljø med topmoderne faciliteter til forskning og netværksdannelse. Life Science & Bioengineering-komplekset kommer til at huse omkring 800 medarbejdere fra de tre institutter: DTU-Aqua, Fødevareinstituttet og Veterinærinstituttet.

Byggeriet omfatter blandt andet laboratorier, undervisningsfaciliteter, kontorarealer til forskere og administrativt personale samt diverse supportfunktioner såsom mødecenter, decentrale lounge- og cafeområder samt en stor kantine med produktionskøkken, der er tænkt som et socialt samlingspunkt på Lyngby Campus.

Biosfæren er et stort atrium, som udgør det centrale samlingspunkt for hele komplekset. I Biosfæren er arkitekturen lys og åben og herfra er adgang til anlæggets forskellige fælles funktioner og forskningsfløje, således at alle brugere vil krydse hinanden hyppigt på tværs af institutter, fag og funktioner. Byggeriets arkitektur genererer således et aktivt hus, som understøtter synergien mellem de tre institutter gennem et levende miljø, der fremmer netværksdannelse både internt i forskningsmiljøerne og på tværs af dem.

Forskningsfløjene indeholder bl.a. GMO 2, GMO 3, OIE 2, OIE 3 og OIE 4 klassificeret laboratorier. Her etableres faciliteter som er på forkant med udviklingen, både når det gælder funktion, indretning og teknik. Byggeriet indeholder nogle af Europas mest avancerede laboratoriefaciliteter.

Projektet er også eksempel på et byggeri, hvor social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed gennem hele processen løbende har været evalueret og et fokusområde.

Rørbæk og Møller Arkitekter, i konsortium med Christensen og Co Arkitekter, leverer alle arkitektydelser på projektet.

Foto: Adam Mørk