Instragram LinkedIn

Palmehuset i Botanisk Have

Bygherre:
Beliggenhed:
Omfang:
Anlægssum:
Samarbejdspartner:
BYGST / KU
Øster Farimagsgade 2B
7.300 m²
15 mio. kr.
EKJ Rådgivende Ingeniører AS

Bygherre:
BYGST / KU

Beliggenhed:
Øster Farimagsgade 2B

Omfang:
7.300 m²

Anlægssum:
15 mio. kr.

Samarbejdspartner:
EKJ Rådgivende Ingeniører AS

Share on LinkedIn

Det fredede Palmehus i Botanisk Have, København, er tegnet af arkitekt F. E. Kerrn og opført i støbejern og glas i 1872-74. Inspirationen er hentet fra Crystal Palace i London, der blev bygget til Verdensudstillingen i 1852. Rundt om i de europæiske storbyer blev i slutningen af det 19. århundrede opført lignende glashuse, hvoraf enkelte stadig eksisterer. Palmehuset rummer nogle af Københavns Universitets levende samlinger, og med sin centrale beliggenhed udgør huset en grøn lunge af subtropiske og tropiske planter midt i København.

Rørbæk og Møller Arkitekter har gennemført en komplet restaurering af Palmehusets facader samt balustrade og trapper. Restaureringen af de indvendige jernkonstruktioner er udført over flere etaper og i nært samarbejde med havens gartnere for at sikre, at planterne kan tåle den valgte overfladebehandling. Balustraden og trappen udenfor er skiftet ud og pudset op.

En større istandsættelse af hegnet omkring Botanisk Have er gennemført. Hver gittersektion er taget ned og sendt til værksted for overfladebehandling. Visse sektioner har været så medtagede, at der er lavet nye forme og sektionsdele, ligesom en del af strækningen, der ikke tidligere havde hegn, har fået nye sektioner og låger.

Vi har endvidere udarbejdet et restaureringsforslag med henblik på bevaring af Victoriahuset.

Arbejder i Botanisk Have kræver nøje planlægning og koordinering med brugerne, da haven skal fungere med publikum, mens arbejderne udføres.

Rørbæk og Møller Arkitekter har leveret alle arkitektydelser inkl. projekteringsledelsen og byggeledelsen.

Privatlivspolitik