Instragram LinkedIn

Holmens Kanal 20

Bygherre:
Beliggenhed:
Omfang:
Anlægssum:
Samarbejdspartner:
Bygningsstyrelsen
Holmens Kanal 20, København
10.000 m²
ca. 100 mio. kr.
NCC Danmark A/S
Rambøll

Bygherre:
Bygningsstyrelsen

Beliggenhed:
Holmens Kanal 20, København

Omfang:
10.000 m²

Anlægssum:
ca. 100 mio. kr.

Samarbejdspartner:
NCC Danmark A/S
Rambøll

Share on LinkedIn

Holmens Kanal 20, som oprindeligt er tegnet til Overformynderiet af arkitekt Frits Schlegel og ingeniør Ernst Ishøy i 1935-1937, er et smukt eksempel på dansk funktionalistisk arkitektur. Bygningen har høj bevaringsværdi.

Med nye faciliteter til Beskæftigelsesministeriet og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet er bygningen blevet et dynamisk hus med unikke og fleksible kontorer. Faciliteterne samler sig omkring det gamle atrium, som nu er revitaliseret som bygningens nye centrum.

Atriet forener kontoretagerne med nye mødelokaler og café- og loungeområder. Her mødes medarbejdere på tværs af afdelinger og fag, og de fællesskaber og den vidensdeling, som er så vigtig for en dynamisk og effektiv organisation, skabes og næres.

Kontorfløjene er indrettede som åbne og fleksible miljøer med et sundt indeklima og arbejdsmiljø. Designet er baseret på Frits Schlegels oprindelige materialer og farver med træ og hvide flader, som er med til at give bygningen sin arkitektoniske identitet.

I kontorfløjene opdeler fleksible og forfinende bokse kontorlandskabet i mindre kontorarealer, som både kan fungere som stille steder til koncentrationskrævende arbejde, klassiske kontorer, fællesarealer til projektarbej­de eller møderum.

Det er muligt at indrette med forskellig møblering: Fra spatiøse indretninger til bordgrupper med plads til fire medarbejdere. Her kan man både føler sig som en del af et større fællesskab samtidig med, at det afskærmede areal giver plads til ro og fordybelse.

Projektet er udformet med stort fokus på passive og aktive tiltag, som sikrer en mere energivenlig bygning med et sundt indeklima og godt arbejdsmiljø. Bygningen er projekteret efter DGNB-principperne.

Foto: Adam Mørk

Privatlivspolitik