Instragram LinkedIn

Falkonergårdens Gymnasium

Bygherre:
Beliggenhed:
Omfang:
Anlægssum:
Samarbejdspartner:
Falkonergårdens Gymn.
Frederiksberg 2000
1.800 m2
36 mio. kr.
Anders Abraham Architects

Bygherre:
Falkonergårdens Gymn.

Beliggenhed:
Frederiksberg 2000

Omfang:
1.800 m2

Anlægssum:
36 mio. kr.

Samarbejdspartner:
Anders Abraham Architects

Share on LinkedIn

De oprindelige, bevaringsværdige bygninger til Falkonergårdens Gymnasium blev opført i 1955. Gennem renovering af skolegården, ombygning af eksisterende undervisningsfaciliteter og tilføjelse af en ny hal bliver skolen fremtidssikret til at leve op til nye krav til indlæring, varierede undervisningsformer og en mere fleksibel organisation.

Skolegården skal være en plads til pauser og fritid, hvor man kan mødes og slappe af. Forvandlingen fra gård til plads gennemføres ved at tilføje enkelte markante træer, bænke og siddepullerter placeret i en mere løs orden. Dette skaber et imødekommende rum, der inviterer til ophold og uformelle møder.

Den nye hal, der fungerer som både idrætshal og fællessal, er placeret mellem to eksisterende sale. Ved at forbinde de to sale, er den nye hal med til at styrke idrætsundervisningens udviklingsmuligheder. I hallen svæver det store elliptiske rum over boldbanerne og tribunerne. Ellipsens indre er et tomrum – et ”hul til himlen” – det store rum har et loft af slagfaste translucente akrylpaneler, som giver et diffust sollys eller kunstlys. For at indpasse det høje volumen mellem salene graves hallen en etage ned. Tribunetrapper forbinder hallen med de små sale og skolegården. Hallen og salene udgør et stort multifunktionelt område med muligheder for visionær idrætsundervisning og afholdelse af begivenheder med over 1000 deltagere.

I skolegården placeres en toetagers oval pavillon med to undervisningslokaler. Det lille hus er udført som en trækonstruktion med glasfacader med en ramme af egetræ og mos på taget. Yderligere er en af de eksisterende bygninger ombygget til større og mere moderne undervisningslokaler.

Privatlivspolitik