Instragram LinkedIn

DTU – BYGNING 116

Bygherre:
Beliggenhed:
Årstal:
Omfang:
Anlægssum:
Samarbejdspartner:
Danmarks Tekniske Universitet
Kongens Lyngby
2021
3.450 m2
130 mio. kr. ekskl. moms
EKJ Ingeniører
Lightscapes
Billedkunstner Malene Bach

Bygherre:
Danmarks Tekniske Universitet

Beliggenhed:
Kongens Lyngby

Årstal:
2021

Omfang:
3.450 m2

Anlægssum:
130 mio. kr. ekskl. moms

Samarbejdspartner:
EKJ Ingeniører
Lightscapes
Billedkunstner Malene Bach

Share on LinkedIn

Bygning 116 på Danmarks Tekniske Universitets Lyngby Campus er en smuk auditoriebygning som er tegnet af arkitekt-koryfæerne Eva og Nils Koppel i 60’erne. Med stor respekt for bygningens oprindelige arkitektoniske kvaliteter, har vi energioptimeret og transformeret bygningen til nye studiefaciliteter, som støtter og udbygger DTU´s position som et af verdens førende tekniske universiteter.

Miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed har været et centralt emne under både projekteringen og udførelsen, og bygningen bliver, som en af første nyrenoverede bygninger i Danmark, DGNB-sølvcertificeret. Bygning 116 er samtidig den første nyrenoverede bygning på DTU som får et bæredygtighedscertifikat.

Transformationen genererer et aktivt studieliv og optimale forhold for læring. Det har vi opnået ved at renovere tre store auditorier, ved at etablere nye og fleksible læringsmiljøer med større synlighed mellem undervisningsrummene, og ved at forvandle fællesarealerne til aktive og inspirerede studiemiljøer.

Bygningen er blevet miljøsaneret og indeklimaet er forbedret. Ny og bedre ventilation, nye dags- og kunstlysforhold og nye akustiske forhold giver optimale forhold for bygningens forskellige undervisningsformer. Den oprindelige klimaskærm er blevet energioptimeret, og for at bidrage til et mere livligt campusmiljø, har vi åbnet facaderne med store glaspartier mod campus.

Totalrådgivergruppen Rørbæk og Møller Arkitekter og EKJ har været totalrådgivere på projektet. Rørbæk og Møller Arkitekter har leveret alle arkitektydelserne inklusive projekteringsledelsen.

I denne video fortæller arkitekt Peter Villaume om projektet

Læs tidsskriftet Arkitektens anmeldelse af projektet her