Instragram LinkedIn

DANMARKS NATIONALBANK 

Bygherre:
Beliggenhed:
Årstal:
Omfang:
Samarbejdspartner:
Danmarks Nationalbank 
København
2022
48.000 m2 
EKJ Rådgivende Ingeniører
Varmings Tegnestue
LYTT
DBI
GEO 

Bygherre:
Danmarks Nationalbank 

Beliggenhed:
København

Årstal:
2022

Omfang:
48.000 m2 

Samarbejdspartner:
EKJ Rådgivende Ingeniører
Varmings Tegnestue
LYTT
DBI
GEO 

Share on LinkedIn

Med Nationalbanken efterlod arkitekten Arne Jacobsen sig et livsværk, som sikrede ham en plads i den internationale arkitekturhistorie. I 2009 blev det kompromisløse modernistiske hovedværk fredet som den yngste bygning i Danmark.

Nu er det imidlertid blevet tid til, at den fantastiske bygning skal undergå en gennemgribende men nænsom restaurering af de 48.000 m2. Restaureringen gennemfører vi med respekt for bygningens stærke arkitektur, med henblik på at fremtidssikre bygningen og bevare kulturarven.

Projektet er en af Danmarks største og mest komplekse restaureringer af en fredet senmodernistisk bygning. En bygning fra en tid, hvor man anvendte en udfordrende byggeteknik, og anlagde bygninger med et højt energiforbrug. I takt med restaureringen udvikler vi derfor, sammen med Slots- og Kulturstyrelsen, nye løsninger og metoder til restaurering og bevaring af modernistisk arkitektur.

Vores restaurering og transformation af Nationalbanken er Danmarks første og største restaurering af en fredet bygning som certificeres efter DGNB ordningen. Rørbæk og Møller Arkitekter er i konsortium med EKJ Rådgivende Ingeniører totalrådgivere på opgaven.

Privatlivspolitik