Instragram LinkedIn

DTU Audiovisuel Immersion Lab

Bygherre:
Beliggenhed:
Omfang:
Anlægssum:
Samarbejdspartner:
DTU
Lyngby Campus
400 m2
18 mio. kr.
Alectia A/S
Lightscapes

Bygherre:
DTU

Beliggenhed:
Lyngby Campus

Omfang:
400 m2

Anlægssum:
18 mio. kr.

Samarbejdspartner:
Alectia A/S
Lightscapes

Share on LinkedIn

Med Audiovisuel Immersion Lab, de nye faciliteter til DTU Elektro/ Hearing Systems, har DTU fået nogle af verdens mest sofistikerede laboratoriefaciliteter inden for audiovisuel forskning. Audiovisuel Immersion Lab er state-of-the-art-forskningsfaciliteter med teknologisk udstyr af højeste kvalitet.

De indledende brugermøder viste, at der var tale om et udviklingsprojekt, da der ikke andre steder i verden findes referencer fra lignende opgaver. Igennem et engageret, målrettet og positivt samarbejde mellem brugere, ingeniører, arkitekter og akustikere er det lykkedes at udvikle helt unikke forskningslaboratorier.

Laboratoriet er bygget som en kube med et lyddødt rum og fire lyttebokse. Det lyddøde rum er beklædt med én meter tykke vandrette og lodrette lydkiler. Rummet er desuden udstyret med 64 højtalere placeret i en kugle. Det giver det mest optimale lydbillede til tests af personer med hørenedsættelse.

Udvendigt er kuben beklædt med metalplader med et udskåret mønster af vandrette og lodrette rektangler, der afspejler det karakteristiske mønster, som lydkilerne i det lyddøde rum danner. Udtoningen af mønsteret refererer til en lydbølge, med store huller placeret, hvor der er glaspartier og behov for lys og udsyn.

Audiovisuel Immersion Lab giver forskere, undervisere, studerende og besøgende på DTU unikke muligheder for at forske i lyd og billeder og menneskets evne til at opfatte disse impulser.

Projektet er et eksempel på en kompliceret om- og tilbygningsopgave, hvor eksisterende bygninger er i brug under udførelsen. Rørbæk og Møller Arkitekter var totalrådgivere på opgaven og leverede alle arkitektydelser inkl. projekterings- og byggeledelsen.

Foto: Adam Mørk

Privatlivspolitik