Instragram LinkedIn

Audiovisuel Immersion Lab

Bygherre:
Beliggenhed:
Omfang:
Anlægssum:
Samarbejdspartner:
DTU
Lyngby Campus
400 m2
18 mio. kr.
Alectia A/S
Lightscapes

Bygherre:
DTU

Beliggenhed:
Lyngby Campus

Omfang:
400 m2

Anlægssum:
18 mio. kr.

Samarbejdspartner:
Alectia A/S
Lightscapes

Share on LinkedIn

Med Audiovisuel Immersion Lab, der udgør de nye faciliteter til DTU Elektro, Hearing Systems, får DTU nogle af verdens mest sofistikerede laboratoriefaciliteter inden for audiovisuel forskning.

Audiovisuel Immersion Lab er ”state of the art” indenfor audiovisuel forskning med specialdesignede faciliteter og teknologisk udstyr af højeste kvalitet. Igennem et meget engageret, målrettet og positivt samarbejde mellem brugere, ingeniører, arkitekter og akustiker er det lykkedes at udvikle helt unikke forskningslaboratorier, der ikke findes mage til. De indledende brugermøder viste, at der var tale om et udviklingsprojekt, da der ikke andre steder i verden findes referencer fra lignende opgaver.

Laboratoriet er bygget som en kube med et lyddødt rum samt fire lyttebokse. Det lyddøde rum er beklædt med en meter tykke vandrette og lodrette ”lyd”-kiler og udstyret med 64 højtalere placeret i en kugle, fordi det giver det mest optimale lydbillede til eksempelvis test af personer med hørenedsættelse. Forskerne arbejder i øjeblikket på at udvikle en specialdesignet buet skærm i 180 grader.

Udvendigt er kuben beklædt med metalplader med et udskåret mønster af vandrette og lodrette rektangler, der afspejler det karakteristiske mønster, som lydkilerne i det lyddøde rum danner. Udtoningen af mønsteret refererer til en lydbølge, med store huller placeret, hvor der er glaspartier og behov for lys og udsyn.

Audiovisuel Immersion Lab giver forskere, undervisere, studerende og besøgende på DTU unikke muligheder for at forske i lyd og billeder og menneskets evne til at opfatte disse impulser.

Byggeriet er et eksempel på en kompliceret om- og tilbygningsopgave, hvor eksisterende bygninger er i brug under byggearbejdernes udførelse.

Rørbæk og Møller har været totalrådgiver på opgaven og leveret alle arkitektydelser inkl. projekterings- og byggeledelsen.

Foto: Adam Mørk